Hogyan tudsz megálljt parancsolni a túlevésnek amikor fáradtan hazajössz amunkából? (Egy pofon egyszerű trükk)

A legtöbb elhízás visszavezethető a vacsorához. Miért?

Mert amikor az ember fáradtan és stresszesen hazajön a munkából a bejárati ajtót is átrágja az éhségtől.

Nem csoda, hiszen a vacsorát megelőző étkezés általában az ebéd. A vércukorszint általában 2-3 óra múlva ér vissza az étkezést megelőző szintre.

A vércukorszint esése alapból feszülté és éhessé tesz, de ha ehhez még hozzáveszzük a szadista főnököt, a bunkó kollégát, a tömegközlekedés “gyönyöreit” akkor belátható, hogy mire a szülő hazaér már ki van az idegtől.

Az evés pedig megnyugtat.

Ráadásul minnél gyorsabban emeli meg a vércukorszintet az étel, annál nagyobb megelégedést okoz. Ezt a hatást jellemzően az egészségtelen, egyszerű szénhidrátokban bővelkedő ételek okozzák.

Ezért is vágyunk ilyenekre, és arra, hogy feszüljön a pocak. Hogyan lehet kivédeni ezt a fajta őrült evési kényszert, ami ráadásul tőlünk jóformán teljesen függetlenül történik.

(A szervezet ugyanis éhezés esetén túl akar kompenzálni, hogy félkészüljön egy következő éhezésre,
ezért nem érzed, hogy már rég tele vagy.)

A megoldás egyszerűbb mint gondolnád.
Az éhségérzet az evéstől számítva fél órán belül csökken, függetlenül a bevitt kalóriamennyiségtől.

Ha tehát te az előtt, hogy hazaérsz eszel egy műzlit, almát,banánt, abonettet vagy banánt képes leszel uralni a farkasétvágyat mire hazaérsz.
Ennyi az egész. Hát nem szuper?

Ahelyett hogy azt montam volna, hogy ne egyél, azt mondom, hogy egyél.

Egyszerű a fogyás ha nem a tested ellen dolgozol, hanem vele együttműködve.

Facebooktwitterpinterestlinkedin